MIRANT MÉS ENLLÀ

MIRANT MÉS ENLLÀ
MIRANT MÉS ENLLÀ. ESCOLA DE LA ROMANA (ALACANT)

8 de març 2011

PRESENTACIÓ DELS TALLERS
                               Salvador Almario Beltrá 2n Primària

Enguay ja hem realitzat quatre tallers amb els tres cicles de Primària: 1) Taller de contes, 2) Taller de teatre,3) Taller de Rondalles d'Enric Valor i 4) Taller del periòdic boig. Tots els tallers tenen com a base de treball la consecució d'uns objectius curriculars comuns i que són:
- Augmentar la competència llingüística: oral, escrita i d'expressió
- Fomentar l'ús i estima del valencià i d'altres llengües en situacions naturals pròpies
- Fomentar la reflexió i debat envers els valors deribats de l'ús de la llengua
- Descobrir valors i actituds bàsiques per a la vida

Però a més, amb aquest projecte de potenciar la llengua a través d'un treball amb les emocions i percepcions,  pretenem desenvolupar aspectes emocionals i la creativitat del nostre alumnat. Per aixó, tenim molt en compte els següents aspectes:

- Descobrir i expressar emocions, sentiments, pors, desitjos, entenent les pròpies emocions i les dels demés
- Mostrar i sentir confiança
- Relacionar-se millor entre ells
- Trobar possibles solucions a problemes de la vida real
- Desenvolupar la creativitat i el pensament creatiu

La forma d'organització consisteix en formar grups flexibles per cicles de 4 ó 5 alumnes per cada curs, de forma que estiguen junts en el taller, per exemple 10 alumnes de cada cicle. (En Primària tenim tres cicles: 1er i 2n són el primer cicle, 3er i 4t són el segon cicle i 5é i 6é el tercer cicle) .D'aquesta forma poden treballar alumnes de dos cursos a la vegada en xicotet grup de cicle, sent aquesta una nova forma de treballar que agrada molt als alumnes, segons ens han comentat perque "... fem coses diferents a les de la classe, estem més tranquils, és divertit i tenim més llibertat per expressar-nos. A més ens agrada treballar amb companys que no són del curs". Cada grup de cicle treballa un hora a la setmana durant tres setmanes; és poc temps, ho sabem, encara que intentem aprofitar bé el temps i procurem que aquest curt espai de treball i experiències siga significatiu i important per al nostre alumnat.

D'altra banda, cada taller és diferent. Per aixó, cada grup d'alumnes, encara que treballen amb els mateixos objectius, fan activitats diferents. Aixó es mostra en el treball final que mostrem quan acaba un taller. Normalment es posa al corredor de l'escola i aixó agrada especialment a l'alumnat que ha participat en eixe taller, perquè se senten orgullosos del seu treball i els agrada que els seus companys puguen apreciar la seua creativitat "... ens fa molta il.lusió vorer les cares que posen al mirar els nostres treballs...". Estos productes finals, són també diferents; és normal perquè cada taller és diferent. Aquest curs han segut des d'una representació teatral fins la confecció d'un periódic boig que mostra notícies "loques" i absurdes il.lustrades amb dibuixos fets pels alumnes. Aquestos periòdics bojos estan penjants als corredors de l'escola.

Amb aquesta entrada, hem volgut presentar-vos els tallers del País dels Contes. En les següents entrades, anirem mostrant amb més detall el treball desenvolupat en cada taller.  Fins prompte!
1-


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada