MIRANT MÉS ENLLÀ

MIRANT MÉS ENLLÀ
MIRANT MÉS ENLLÀ. ESCOLA DE LA ROMANA (ALACANT)

19 de febr. 2011

EL PAÍS DELS CONTES: EINA PER TREBALLAR LA LLENGUA A TRAVÉS DE LES EMOCIONS

El País dels Contes va nàixer amb la primera intenció de fomentar la lecto-escriptura, augmentar la competència lingüística i fomentar l'ús i estima del valencià.

Però aquest projecte, a mesura que ha anat desenvolupant-se, ha anat canviant i adaptant-se a les experiències i necessitats del nostre alumnat i per això, poc a poc, hem anat dissenyant i adaptant altres activitats que pretenen: ajudar als nostres alumnes a descobrir i expressar emocions, sentiments, pors, desitjos..., mostrar i sentir confiança en els altres, relacionar-se millor entre ells, conèixer-se un poc millor cadascú, conèixer les emocions pròpies i dels altres, i fins i tot, trobar possibles solucions als problemes de la seua vida real.

Sabem que la interacció humana amb l'entorn és bàsicament emocional. Sabem també que tendim a recordar amb més facilitat a les persones amb qui hem tingut un vincle emocional, significatiu per a cadascú. I de la mateixa manera, també tendim a recordar més fàcilment aquelles situacions i vivències que han tengut una repercussió emocional i que han deixat una impremta dins de nosaltres. Per això, creem en la importància d'aquest projecte que té com a nucli central el treballar les llengües a través de les emocions.

En definitiva, amb el País dels Contes, pretenem promoure la exploració i vivència de situacions on els nostres alumnes puguen comprendre les emocions (seues i dels altres) per gestionar-les com ells necessitem o estimen, tenint com marc d'acció i interacció l'ús de la llengua amb un enfocament real i significatiu per al nostre alumnat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada