MIRANT MÉS ENLLÀ

MIRANT MÉS ENLLÀ
MIRANT MÉS ENLLÀ. ESCOLA DE LA ROMANA (ALACANT)

31 de maig 2011

FI DE CURS 2010-2011

EL PAÍS DELS CONTES vos desitja que passeu un BON ESTIU...!!! i que no us oblideu de seguir imaginant i creant les vostres pròpies històries, de somiar i de gaudir amb totes eixes coses que els altres puguen compartir amb vosaltres, com hem fet enguany en totes les sessions del País dels Contes.

Una abraçada molt forta i fins el proper curs!

Les/els Mestres
                                        TALLER 7 - CONEIXENT-NOS
Alumnes de 1er Cicle. Pintant els seus personatges.

Alumnes de 1er Cicle. Preparant-se per a dramatitzar el conte.

Alumnes de 1er Cicle. En plena representació teatral...

La Reina vol que el Príncep aprecie a les persones pel que són i no pel seu físic

Aquestos alumnes són uns artistes...!

Alumnes de 2n Cicle preparant-se per  començar...
Tots els artistes del 2n Cicle

  Públic i artistes del 2n Cicle.
 
El Rei i el Príncep en plena actuació.

 Alumnes i Edurne, que ha preparat este meravellós teatre per al 2n Cicle.
Un bon treball..!

Alumnes de 3r Cicle. Elegint com vestir-se  per interpretar als seus personatges.

Alumnes de 3r Cicle. Cadascú ja ha decidit com actuar i com vestir-se.



En plena representació teatral.


 Altre moment del teatre representat pels alumnes del 3r Cicle.


 Un bon treball! Estos alumnes son uns artistes!





Aquest taller, és l'últim d'enguany. “Coneixent-nos” tracta de trobar, reconèixer i interioritzar les qualitats de cadascú mitjançant activitats divertides i grupals que ens ajuden a saber com som i com són els altres. Aprendre a conèixer-se és una tasca prou difícil encara que molt important perquè representa un primer i necessari pas per aconseguir ser artífex de la pròpia vida, i potser per això s'ha plantejat com un gran repte per a l'home al llarg dels segles.  Fa ja més de vint-i-cinc segles, Tales de Mileto afirmava que la cosa més difícil del món és conèixer-se a un mateix. 

Les activitats que hem fet en aquest taller han segut molt variades: llegir un conte on el protagonista sols valora a les persones per el seu físic i fer una reflexió sobre estos aspectes, parlar de les qualitats dels personatges del conte, reconèixer les qualitats de cadascú dels alumnes que estàn al taller, fer un  joc on hi ha que endevinar de quí estem parlant al referir-nos a les qualitats d'eixa persona, descriure als nostres amics, descriure'ns a nosaltres mateixos, fer un dibuix a escala natural dels personatges del conte amb les nostres característiques i qualitats, fer un teatre, traure conclussions sobre qué aspectes són importants en les persones i aprendre a valorar a cadascú pel que és. 

A través de les activitats d’aquest taller, hem procurat que els alumnes puguen observar-se a sí mateix i això els ha permès tenir una millor consciència de com són i de com són els altres. Comprendre bé el que ens passa té un poderós efecte sobre els sentiments i les emocions, ens ajuda a superar els obstacles i a ser més feliços, d’aquesta manera estem fomentant en els nostres alumnes el que pugen ser persones més autònomes, més segures, més positives i més creatives.

Per això, una bona forma d'avançar en l'educació dels sentiments és pensar, llegir i parlar sobre els sentiments propis i dels altres. Al fer-ho, les nostres idees es van destil·lant, seran cada vegada més precises i creatives i sabrem cada vegada millor què succeeix en el nostre interior per intentar finalment traure conclusions  que milloraran la nostra educació afectiva i en definitiva, la nostra vida en general.